Brug Face ID med mundbind og briller

24. marts 2022
Brug Face ID med mundbind og briller

Skrevet afChristoffer

Med iOS 15.4 og nyere versioner kan du bruge Face ID med mundbind  og briller til at låse din iPhone eller dit Apple Watch op.

Hvis du bærer mundbind eller andre typer ansigtsbeklædning, kan Face ID analysere de unikke kendetegn omkring dine øjne. Når du bruger Face ID med mundbind, kan du stadig bruge Face ID til at godkende apps, låse din iPhone op og bruge Apple Pay.

Denne funktion er tilgængelig på iPhone 12 og nyere modeller med iOS 15.4 og nyere versioner.

Sådan indstiller du Face ID til at fungere med mundbind

  • Kontroller, at din iPhone har iOS 15.4 eller en nyere version.
  • Åbn Indstillinger, og tryk derefter på Face ID & kode.
  • Rul ned, og slå Face ID med mundbind til.

Brug Face ID med mundbind og briller

Hvis du bruger iPhone 12 eller en nyere model og iOS 15.4 eller en nyere version, vises indstillingen Face ID med mundbind under indstillingerne på siden Face ID & kode.

Tryk på Face ID med mundbind, når du bliver bedt om det. Følg instruktionerne på skærmen for at indstille Face ID ved hjælp af den samme proces, som bruges til scanning af ansigtet.

Du kan også låse din iPhone op med dit Apple Watch, mens du har mundbind på.

Hvis du har mundbindet for højt oppe eller for tæt på dine øjne, kan din iPhone muligvis ikke låses op med Face ID. Denne funktion kræver, at der ikke er noget, der dækker dine øjne.

Sådan bruger du Face ID, når du har briller og mundbind på

Hvis du går med briller, kan du forbedre nøjagtigheden af Face ID med mundbind ved at indstille det, mens du har briller på. Det kan du gøre, når du indstiller Face ID første gang eller på et senere tidspunkt. Du kan tilføje op til fire par briller med Face ID.

Åbn appen Indstillinger, og tryk derefter på Face ID & kode.

Rul ned, og tryk på Tilføj briller.
Tryk på Fortsæt, når du bliver bedt om det, og følg derefter vejledningen på skærmen.
Hvis du vil bruge Face ID med mundbind, skal Face ID kunne se dine øjne og området omkring dine øjne tydeligt. Face ID med mundbind kan ikke bruges med solbriller.

Også værd at læse

Watch Guide

Apple WatchOS 10 – en stor opdatering på vej

Blandt nyhederne i Apple WatchOS 10 er redesignede apps, en ny Smart stak, flere urskiver, nye cykel- og vandrefunktioner samt værktøjer, der fremmer mental sundhed og meget mere.

11. juli 2023
iPad Guide

iPadOS 17 har en masse nye funktioner

iPadOS 17 byder på spændende nye funktioner. Låseskærmen og widgets får nyt design, og PDF’er og Noter får intelligente funktioner. Beskeder, FaceTime og Safari får også forbedringer. Den nye Sundhed-app giver detaljeret indsigt i sundhedsdata. Alt i alt er der masser af nye og nyttige funktioner at udforske.

19. juni 2023
iPhone Guide

iOS17 Se de fedeste funktioner og hent betaen

iOS 17 bringer en række spændende opdateringer og nye funktioner til Apple-brugere. Denne version fokuserer især på at forbedre privatlivet, forstærke sikkerheden og tilføje praktiske funktioner til forskellige apps og enheder.

19. juni 2023
Vision Pro

Se Apple Vision Pro i aktion

Apple Vision Pro er den største Apple-lancering i årevis, og den første nye produktkategori siden 2015, hvor Apple Watch blev lanceret. Udviklingen har stået på i mere end et 10 år.

14. juni 2023
MacBook Guide

MacOS Sonoma – Alt du skal vide

MacOS Sonoma hedder den nye opdatering Apple har præsenteret. Opdateringen  introducerer helt nye muligheder for at løfte niveauet af produktivitet og kreativitet.

7. juni 2023
iPhone Guide

Overblik: Kun disse iPhones kan opdateres til iOS 17

Det ligger nu klart, at iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X ikke kan opdateres til iOS 17, men forbliver på iOS 16.5. Årsagen skal findes i, at chipset- og processorplatformen A11 Bionic ikke understøtter en række af de nye funktioner.

6. juni 2023

Abonner på vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet kan du læse mere om trends, guides og tests - alt det, der hjælper dig med at finde det rette mobil værksted for dig.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.