Internetdeling på iPhone eller iPad

17. marts 2022
Internetdeling på iPhone eller iPad

Skrevet afChristoffer

Med Internetdeling på iPhone eller iPad kan du dele mobildataforbindelsen, når du ikke har adgang til et Wi-Fi-netværk.

Sådan indstiller du Internetdeling

Gå til Indstillinger > Mobilnetværk > Internetdeling eller Indstillinger > Internetdeling.
Tryk på mærket ud for Andre må deltage.
Hvis du ikke kan finde funktionen for Internetdeling, skal du spørge udbyderen, om din aftale omfatter Internetdeling.

Opret forbindelse til Internetdeling med Wi-Fi, Bluetooth eller USB

Du kan oprette forbindelse til Internetdeling via Wi-Fi, Bluetooth eller USB. Med iOS 13 eller senere versioner bevarer de enheder, der har forbindelse til Internetdeling, deres forbindelse, selvom skærmen er låst. Enhederne vil derfor stadig modtage meddelelser.

Når en enhed opretter forbindelse til Internetdeling, bliver statuslinjen blå, og du kan se, hvor mange enheder der har oprettet forbindelse. Antallet af enheder, der kan oprette forbindelse til Internetdeling samtidigt, afhænger af udbyderen og din iPhone-model. Hvis andre enheder har oprettet forbindelse til Internetdeling via Wi-Fi, kan du kun bruge mobildataforbindelsen til at oprette forbindelse til internettet fra værtsenheden.

Wifi

På den enhed, du vil oprette forbindelse til, skal du gå til Indstillinger > Mobilnetværk > Internetdeling eller Indstillinger > Internetdeling og kontrollere, at det er slået til. Bekræft derefter Wi-Fi-adgangskoden og navnet på telefonen. Bliv på denne skærm, indtil du har oprettet forbindelse til Wi-Fi-netværket på din anden enhed.

På den enhed, der skal oprette forbindelse: Gå til Indstillinger > Wi-Fi, og find din iPhone eller iPad på listen. Tryk derefter på Wi-Fi-netværket for at oprette forbindelse. Angiv adgangskoden til Internetdeling, hvis du bliver bedt om det.

Bluetooth

Hvis du vil være sikker på, at din iPhone eller iPad kan ses, skal du gå til Indstillinger > Bluetooth og blive på denne skærm. Gå derefter til din Mac eller pc, og følg producentens vejledning til, hvordan du indstiller en Bluetooth-netværksforbindelse. Læs mere om brug af Internetdeling via Bluetooth.

Internetdeling understøtter Bluetooth-forbindelser til Mac, pc og enheder fra tredjeparter. Hvis du vil oprette forbindelse med en anden iOS-enhed, skal du bruge Wi-Fi.

USB

Kontroller, at du har den nyeste version af iTunes på din Mac eller pc. Opret derefter forbindelse mellem din iPhone eller iPad og din computer med det USB-kabel, der fulgte med enheden. Hvis du får vist advarslen “Godkend denne computer?”, skal du trykke på Godkend.

Problemer med at tilslutte dit Internetdeling?

Apple Support har lavet en fin artikel omkring manglende forbindelse til internetdeling via iPhone eller iPad, Se den her.

Også værd at læse

Watch Guide

Apple WatchOS 10 – en stor opdatering på vej

Blandt nyhederne i Apple WatchOS 10 er redesignede apps, en ny Smart stak, flere urskiver, nye cykel- og vandrefunktioner samt værktøjer, der fremmer mental sundhed og meget mere.

11. juli 2023
iPad Guide

iPadOS 17 har en masse nye funktioner

iPadOS 17 byder på spændende nye funktioner. Låseskærmen og widgets får nyt design, og PDF’er og Noter får intelligente funktioner. Beskeder, FaceTime og Safari får også forbedringer. Den nye Sundhed-app giver detaljeret indsigt i sundhedsdata. Alt i alt er der masser af nye og nyttige funktioner at udforske.

19. juni 2023
iPhone Guide

iOS17 Se de fedeste funktioner og hent betaen

iOS 17 bringer en række spændende opdateringer og nye funktioner til Apple-brugere. Denne version fokuserer især på at forbedre privatlivet, forstærke sikkerheden og tilføje praktiske funktioner til forskellige apps og enheder.

19. juni 2023
Vision Pro

Se Apple Vision Pro i aktion

Apple Vision Pro er den største Apple-lancering i årevis, og den første nye produktkategori siden 2015, hvor Apple Watch blev lanceret. Udviklingen har stået på i mere end et 10 år.

14. juni 2023
MacBook Guide

MacOS Sonoma – Alt du skal vide

MacOS Sonoma hedder den nye opdatering Apple har præsenteret. Opdateringen  introducerer helt nye muligheder for at løfte niveauet af produktivitet og kreativitet.

7. juni 2023
iPhone Guide

Overblik: Kun disse iPhones kan opdateres til iOS 17

Det ligger nu klart, at iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X ikke kan opdateres til iOS 17, men forbliver på iOS 16.5. Årsagen skal findes i, at chipset- og processorplatformen A11 Bionic ikke understøtter en række af de nye funktioner.

6. juni 2023

Abonner på vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet kan du læse mere om trends, guides og tests - alt det, der hjælper dig med at finde det rette mobil værksted for dig.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.