Sådan fungerer SideCar på din Mac

17. marts 2022
Sådan fungerer SideCar på din Mac

Skrevet afChristoffer

Med Sidecar kan du bruge din iPad som en ekstern skærm til din Mac og bruge din iPad som indtastningsenhed til dine Mac-apps. Giv dig selv noget ekstra plads at arbejde på, tegne med Apple Pencil, markere PDF-dokumenter og skærmbilleder m.m.

Bemærk: Du kan bruge Sidecar med iPad-modeller, der understøtter Apple Pencil og har iPadOS 13,1 (eller en nyere version). Du kan få flere oplysninger i Apple-supportartiklen Kompatibilitet med Apple Pencil.

Indstil og tilslut

Du kan bruge din iPad trådløst inden for 10 meter fra din Mac eller slutte din iPad til din Mac med et kabel for at holde den opladet. Du kan indstille din iPad som anden skærm ved at gå til Apple  > Systemindstillinger, klikke på Skærme og derefter vælge din iPad i lokalmenuen Tilføj skærm. Senere kan du oprette forbindelse til din iPad under Skærm i Kontrolcenter Hvis du vil afbryde forbindelsen mellem din iPad og din Mac, skal du klikke på knappen Sidecar  Kontrolcenter. Du kan også trykke på symbolet Afbryd i indholdsoversigten på iPad.

Vælg indstillinger til Sidecar

Du kan vælge indstillinger til Sidecar ved at åbne Systemindstillinger og derefter klikke på Sidecar. Klik på navnet på din iPad, og angiv derefter, om du vil bruge din iPad som hovedskærm eller dublere din Mac, få vist indholdsoversigten og Touch Bar på din iPad og angive deres placeringer, og slå tryk to gange med Apple Pencil til for hurtigt at få adgang til værktøjer.

Bemærk: Hvis du ikke har indstillet din iPad, kan du ikke se disse indstillinger i Skærmindstillinger.

Udvid eller dubler skrivebordet

Når du tilslutter din iPad, bliver den automatisk en udvidelse af din Mac-computer, så du kan trække dine apps og dokumenter mellem din Mac og iPad. Hvis du vil have vist din Mac-skærm på begge enheder (dublere skærmen), skal du flytte musen hen over knappen Sidecar menuknappen Sidecar i Kontrolcenter, klikke på den højre pil, der vises over knappen og derefter vælge Dubler indbygget Retina-skærm. Du kan udvide dit skrivebord igen ved at åbne menuen og vælge Brug som separat skærm.

Tip

For at få hurtig adgang til indstillingerne til Sidecar kan du indstille Skærmindstillinger så de altid vises på menulinjen. Gå til Systemindstillinger > Dock og menulinje, klik på Skærm i indholdsoversigten til venstre, og vælg derefter Vis i på menulinjen. Når Sidecar er slået til, og din iPad er tilsluttet, ændres symbolet for Skærm på menulinjen til menuknappen Sidecar.

Brug Apple Pencil. Tegn og skab præcist i dine foretrukne professionelle apps. Du skal bare trække vinduet fra din Mac til din iPad og begynde at bruge Apple Pencil. Eller brug Apple Pencil til at markere PDF-dokumenter, skærmbilleder og billeder.

Bemærk: Tryk og vip for Apple Pencil virker kun i apps med avanceret understøttelse af pen.

Udnyt genveje i indholdsoversigten. Brug indholdsoversigten på din iPad til at komme hurtigt hen til ofte anvendte knapper og betjeningsmuligheder. Tryk på knapperne for at fortryde handlinger, bruge tastaturgenveje og vise eller skjule menulinjen, Dock og tastatur.

Brug Touch Bar-betjeningsmuligheder – med eller uden en Touch Bar. Når du bruger apps, der understøtter Touch Bar, vises betjeningsmulighederne nederst på iPad-skærmen, uanset om din Mac har en Touch Bar eller ej.

Også værd at læse

Watch Guide

Apple WatchOS 10 – en stor opdatering på vej

Blandt nyhederne i Apple WatchOS 10 er redesignede apps, en ny Smart stak, flere urskiver, nye cykel- og vandrefunktioner samt værktøjer, der fremmer mental sundhed og meget mere.

11. juli 2023
iPad Guide

iPadOS 17 har en masse nye funktioner

iPadOS 17 byder på spændende nye funktioner. Låseskærmen og widgets får nyt design, og PDF’er og Noter får intelligente funktioner. Beskeder, FaceTime og Safari får også forbedringer. Den nye Sundhed-app giver detaljeret indsigt i sundhedsdata. Alt i alt er der masser af nye og nyttige funktioner at udforske.

19. juni 2023
iPhone Guide

iOS17 Se de fedeste funktioner og hent betaen

iOS 17 bringer en række spændende opdateringer og nye funktioner til Apple-brugere. Denne version fokuserer især på at forbedre privatlivet, forstærke sikkerheden og tilføje praktiske funktioner til forskellige apps og enheder.

19. juni 2023
Vision Pro

Se Apple Vision Pro i aktion

Apple Vision Pro er den største Apple-lancering i årevis, og den første nye produktkategori siden 2015, hvor Apple Watch blev lanceret. Udviklingen har stået på i mere end et 10 år.

14. juni 2023
MacBook Guide

MacOS Sonoma – Alt du skal vide

MacOS Sonoma hedder den nye opdatering Apple har præsenteret. Opdateringen  introducerer helt nye muligheder for at løfte niveauet af produktivitet og kreativitet.

7. juni 2023
iPhone Guide

Overblik: Kun disse iPhones kan opdateres til iOS 17

Det ligger nu klart, at iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X ikke kan opdateres til iOS 17, men forbliver på iOS 16.5. Årsagen skal findes i, at chipset- og processorplatformen A11 Bionic ikke understøtter en række af de nye funktioner.

6. juni 2023

Abonner på vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet kan du læse mere om trends, guides og tests - alt det, der hjælper dig med at finde det rette mobil værksted for dig.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.