Sådan gør du: Red din iPhone hvis den er blevet våd

20. december 2022
Sådan gør du: Red din iPhone hvis den er blevet våd

Skrevet afChristoffer

Er din iPhone blevet våd? Bare rolig. Bliv klogere her og find ud af hvad du kan gøre for at redde den.

Hvad skal jeg gøre, hvis min iPhone bliver våd?

  1. Hvis du spilder en anden væske end vand på din iPhone, skal du skylle det påvirkede område med vand fra hanen.
  2. Tør din iPhone af med en blød, fnugfri klud, f.eks. en linseklud.

Sørg for, at din iPhone er tør, før du åbner SIM-kortholderen.

Du kan tørre din iPhone ved forsigtigt at slå den mod din hånd med Lightning-stikket nedad og fjerne overskydende væske. Læg din iPhone et tørt sted med luftcirkulation. Det kan hjælpe tørreprocessen at placere din iPhone foran en blæser, der blæser kølig luft direkte ind i Lightning-stikket.

Du må ikke tørre din iPhone ved hjælp af en ekstern varmekilde eller sætte et fremmedlegeme, f.eks. en vatpind eller en papirserviet, i Lightning-stikket.

Din iPhone kan vise en advarsel, hvis der er væske i Lightning-porten, når du tilslutter et Lightning-kabel eller et tilbehør til din iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller nyere. Læs om, hvad du skal gøre, hvis du ser en advarsel om registrering af væske på din iPhone.

Kan jeg oplade min iPhone, hvis den er våd?

Hvis din iPhone er blevet udsat for væske, skal du fjerne alle kabler, og du må ikke lade enheden op, før den er helt tør. Brug af tilbehør og opladning, mens den er våd, kan beskadige din iPhone. Lad der gå mindst 5 timer, før du oplader enheden med et Lightning-kabel eller tilslutter Lightning-tilbehør.

Hvis du vil oplade enheden trådløst, skal du tørre din iPhone af med en blød, fnugfri klud, f.eks. en brilleklud. Kontroller, at din iPhone er tør, før du anbringer den på en kompatibel trådløs opladningsplade.

Hvad skal jeg gøre, hvis min iPhone bliver våd, og lyden fra højttaleren er uklar?

Se efter, om der er vand i mikrofonen eller højttaleren: Placer din iPhone med højtaleren nedad på en fnugfri klud, og se, om der drypper vand ud. Vand i stikket kan forringe højttalerens eller mikrofonens ydeevne, indtil det fordamper helt. Tør din iPhone ved at følge vejledningen ovenfor.

Hvad skal jeg gøre, hvis der kommer støv på min iPhone?

Hvis der kommer støv eller snavs på din iPhone, skal du tørre den af med en blød, fnugfri klud, f.eks. en brilleklud. Sørg for, at din iPhone er helt fri for støv, før du åbner SIM-kortholderen. Du må ikke bruge rengøringsmidler eller trykluft.

Har prøvet alt og intet virker?

Hvis du tror din enhed stadig har væske indeni eller du synes funktionerne begynder at halte så prøv at besøge et IT værksted som kan lave en diagnose for dig. Mange værksteder har noget udstyr der tørre indmaden i din enhed og dermed redde den fra at være død for altid. Der kan være forskel på de priser som værkstederne tager for at diagnosticere din enhed så brug mobilecare.dk og hver sikker på du finder det rigtige iPhone værksted for dig.

Abonner på vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet kan du læse mere om trends, guides og tests - alt det, der hjælper dig med at finde det rette mobil værksted for dig.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.