Se Apple Vision Pro i aktion

14. juni 2023
Se Apple Vision Pro i aktion

Skrevet afChristoffer

Apple Vision Pro er den største Apple-lancering i årevis, og den første nye produktkategori siden 2015, hvor Apple Watch blev lanceret. Udviklingen har stået på i mere end et 10 år.

 Hvad er Apple Vision Pro?

Apple Vision Pro er en teknologi udviklet af Apple, der giver mulighed for avanceret billedbehandling og analyse på Apple-enheder. Vision Pro bruger maskinlæring og computer vision til at genkende og klassificere objekter og mønstre i billeder og videooptagelser.

Apple Vision Pro er det mest ambitiøse produkt, som Apple nogensinde har skabt, og det er resultatet af årtiers erfaring med at designe højtydende, mobile og bærbare enheder. Den integrerer utrolig avanceret teknologi i en elegant og kompakt form, hvilket giver en fantastisk oplevelse hver gang, du bruger den.

Specifikationer på Vision Pro

  • 2 x 4K micro OLED-skærme
  • Indbygget iris-scanning
  • Mere end 10 kameraer
  • Øje- og hånd-tracking tio navigering og kontrol
  • Optagelse af 3D-foto og -video
  • Rumlig lyd
  • Eksternt batteri med kapacitet på 2Wh
  • visionOS styresystem

Ekstraordinære nye oplevelser med Vision Pro

Apple Vision Pro bringer en ny dimension til kraftfuld, personlig computer ved at ændre den måde, brugerne interagerer med deres yndlingsapps på, fanger og genoplever minder, nyder fantastiske tv-shows og film og forbinder med andre i FaceTime.

Apples første rumlige styresystem – VisionOS

VisionOS er et styresystem, der er udviklet på fundamentet af macOS, iOS og iPadOS. Det giver brugerne mulighed for at opleve kraftfulde rumlige oplevelser. Med Vision Pro kan du interagere med systemetet ved hjælp af dine øjne, hænder og stemme, hvilket gør interaktionen meget helt intuitiv.

Du kan eksempelvis vælge at se på et element og derefter trykke fingrene sammen for at vælge det, eller du kan bruge det virtuelle tastatur eller stemme til at skrive.

Et uendeligt lærred til apps på arbejdspladsen og derhjemme

VisionOS har en tredimensionel grænseflade, der frigør apps fra grænserne for en skærm, så de kan vises side om side i enhver skala. Apple Vision Pro gør det muligt for brugerne at være endnu mere produktive med uendelig skærm, adgang til deres yndlingsapps og helt nye måder at multitaske på. Og med understøttelse af Magic Keyboard og Magic Trackpad kan brugere konfigurere det perfekte arbejdsområde eller bringe de kraftfulde funktioner fra deres Mac ind i Vision Pro trådløst, hvilket skaber en enorm, privat og bærbar 4K-skærm med utrolig skarp tekst.

 

En 4K-skærm til hvert øje

Ifølge Apple er der to micro-OLED skærme i headsettet med mere end 23 millioner pixels samlet set. Disse skærme understøtter HDR og giver samme høje billedkvalitet som et 4K TV.

Vision Pro er ikke bare et almindeligt XR-headset, det er et symbol på den absolut bedste teknologi, der er tilgængelig lige nu. Den har to skærme, én for hvert øje, som sammen yder mere end hvad en 4K-skærm ville kunne levere til hvert øje. Der er også flere sensorer og en ydre skærm på headsettet, der viser dine øjne til andre i nærheden.

Hvornår udkommer Apple Vision Pro?

Der er endnu ingen officiel udmelding fra Apple omkring specifik udgivelsesdatoen for Vision Pro. Men der er rygter om, at det kan blive en realitet i starten af 2024. Apple er kendt for at være meget tilbageholdende med information omkring deres nye produkter, så det kan være svært at sige med sikkerhed, hvornår det nye VR headset vil blive frigivet. Men det er helt sikkert et spændende produkt, som mange ser frem til at opleve.

Pris på Apple Vision Pro i danmark

Apple Vision Pro ventes at blive lanceret i starten af 2024 i USA til en pris på 3500 dollars (dansk pris kendes endnu ikke). Der spekuleres i at du som minimum vil skulle slippe ihvertfald 30.000 DKK.

Du kan læse meget mere om det nye VR Headset fra Apple på deres egen hjemmeside her.

Abonner på vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet kan du læse mere om trends, guides og tests - alt det, der hjælper dig med at finde det rette mobil værksted for dig.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.