Stop køb i App på iPhone og iPad

9. januar 2023
Stop køb i App på iPhone og iPad

Skrevet afChristoffer

Der er mange som lader sine børn benytte iPhone og iPads til spil med mere. Det kan desværre også betyde at du som forældre pludselig står med en udgift på flere 100 kr til guldmønter fra et af børnenes iPhone eller iPad spil.

Du kan bruge Skærmtid til at forhindre utilsigtede eller uautoriserede køb i App Store og andre Apple-tjenester. Du kan kræve, at der skal bruges en adgangskode ved køb, forhindre bestemte typer køb eller helt slå muligheden for at købe fra.

Sådan bruger du Skærmtid til at forhindre køb i app

Gå til Indstillinger > Skærmtid, og tryk derefter på Slå Skærmtid til. Hvis du allerede har slået Skærmtid til, kan du springe til trin 3.

Tryk på Fortsæt, og vælg derefter “Dette er min [enhed]” eller “Dette er mit barns [enhed]”.

Hvis enheden er din, og du er forælder eller værge, som ønsker at forhindre et andet familiemedlem i at ændre dine indstillinger, skal du trykke på Brug kode til Skærmtid for at oprette en adgangskode og derefter angive adgangskoden igen for at bekræfte.

I iOS 13.4 og nyere versioner bliver du, efter du har bekræftet din adgangskode, bedt om at angive dit Apple-id og din adgangskode. Dette kan bruges til at nulstille din adgangskode til Skærmtid, hvis du glemmer den.

Hvis du indstiller Skærmtid på dit barns enhed, skal du følge vejledningen, indtil du kommer til Forældrekode, hvor du kan indtaste en adgangskode. Bekræft adgangskoden ved at indtaste den igen. I iOS 13.4 og nyere versioner bliver du, efter du har bekræftet din adgangskode, bedt om at angive dit Apple-id og din adgangskode. Dette kan bruges til at nulstille din adgangskode til Skærmtid, hvis du glemmer den.

Tryk på Indhold og anonymitet. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste din adgangskode og derefter slå Indhold og anonymitet til.

Tryk på Køb i iTunes og App Store.

Tryk på Køb i app, og indstil til Tillad ikke.

Du kan også gå til Indstillinger > Skærmtid > Indhold og anonymitet og trykke på Tilladte apps. Fravælg derefter iTunes Store og Boghandel.

Abonner på vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet kan du læse mere om trends, guides og tests - alt det, der hjælper dig med at finde det rette mobil værksted for dig.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.