iPadOS 17 har en masse nye funktioner

19. juni 2023
iPadOS 17 har en masse nye funktioner

Skrevet afChristoffer

iPadOS 17 byder på spændende nye funktioner. Låseskærmen og widgets får nyt design, og PDF’er og Noter får intelligente funktioner. Beskeder, FaceTime og Safari får også forbedringer. Den nye Sundhed-app giver detaljeret indsigt i sundhedsdata. Alt i alt er der masser af nye og nyttige funktioner at udforske.

En personlig og flot oplevelse på låseskærmen

Nu kan iPad-brugere tilpasse deres låseskærm for at gøre den mere personlig, anvendelig og flot. Med de nye fotofunktioner kan brugerne indstille deres yndlingsbilleder som baggrund på låseskærmen og tilpasse dem på forskellige måder. De kan vælge billeder fra deres personlige bibliotek, dynamiske sæt billeder, der skifter i løbet af dagen, eller endda Live Photos, der giver en glidende slowmotioneffekt, når iPad aktiveres.

Der er også mulighed for at vælge flotte baggrunde fra låseskærmsgalleriet, som virkelig kommer til sin ret på iPad’ens store skærm. Brugere kan vælge mellem en række udtryksfulde skrifttyper og farver for at tilpasse visningen af dato og klokkeslæt, eller skabe unikke designs ved hjælp af deres favoritemoji- og farvekombinationer.

Liveaktiviteter på låseskærmen holder brugerne opdaterede i realtid om ting, der sker, såsom sportsbegivenheder, rejseplaner eller madbestillinger.

Mere avancerede interaktive widgets

I iPadOS 17 bliver widgets endnu mere interaktive, så brugerne kan udføre opgaver med et enkelt tryk. Du kan tænde lyset, afspille en sang eller markere en påmindelse som fuldført direkte fra en widget. Med opdateringer af WidgetKit kan udviklere også indarbejde interaktivitet i deres widgets.

Låse- og hjemmeskærmen har nu interaktive widgets, der gør det nemt at interagere, og nyttige oplysninger er lige ved hånden. Widgets passer sømløst ind i låseskærmens baggrund med tilpassede nuancer, så de er lette at se.

iPadOS 17 Widgets

Det bliver endnu nemmere at arbejde med PDF’er

Det er nu nemmere end nogensinde at skrive oplysninger i PDF’er. iPadOS 17 bruger maskinlæring til at identificere felter i en PDF, så brugerne hurtigt kan tilføje oplysninger som f.eks. navne, adresser og e-mails fra Kontakter.

Noter introducerer en ny PDF-oplevelse

En stor opdatering af appen Noter giver brugerne nye metoder til at organisere, læse, lave noter og samarbejde i PDF’er. I iPadOS 17 vises PDF’er i fuld bredde, så det er nemt at bladre gennem siderne, lave en hurtig note eller tegne direkte i dokumentet med Apple Pencil. Brugerne kan nu gennemgå og markere PDF’er og scannede dokumenter direkte i deres note, og med livesamarbejde vises opdateringer i realtid, når brugere deler en note med andre.

Beskeder bliver mere interaktiv med bedre kommunikationsværktøjer

Beskeder byder på nye måder at kommunikere på, herunder med emoji-klistermærker og mulighed for at lave Live Stickers ud fra brugernes egne billeder ved at fremhæve et motiv fra baggrunden. Brugerne kan også føje effekter til Live Stickers, som hjælper med at vække samtaler til live. En ny skuffe, som er tilgængelig fra tastaturet, samler alle brugerens klistermærker på ét sted, så der er nemmere adgang til dem i iPadOS.

Blandt nyhederne i Beskeder er en menu, der kan udvides med et enkelt tryk, så brugerne har nem adgang til de iMessage-apps, de bruger mest. Søgeoplevelsen er forbedret med filtre – herunder personer, søgeord og indholdstyper – så brugerne kan være mere specifikke og finde nøjagtigt det, de leder efter. Brugerne kan nu nemt springe til deres sidst læste besked i en aktiv gruppechat, og desuden kan de swipe på en beskedboble, så det er endnu nemmere og hurtigere at svare på en ventende besked.

Lydbeskeder transskriberes automatisk, så brugerne kan læse dem med det samme eller lytte til dem senere. Når en bruger deler sin placering i Beskeder, vises den live i samtalen, indtil delesessionen afsluttes.

 

Nye og udtryksfulde funktioner i FaceTime

I FaceTime kan du nu efterlade tale- eller videobeskeder, hvis et opkald ikke bliver besvaret. Gør dine FaceTime-opkald mere udtryksfulde med reaktionseffekter som hjerter, balloner, fyrværkeri, laserstråler og regn. Disse nye effekter kan aktiveres med enkle bevægelser, og tredjepartsapps til videoopkald kan også benytte dem.

Apple TV 4K-opdatering med FaceTime

Nu kan du bruge FaceTime på den største skærm i dit hjem med Apple TV 4K. Med Kontinuitetskamera kan du starte et videoopkald direkte fra Apple TV eller flytte et igangværende opkald fra din iPad til Apple TV og se dine venner og familie på fjernsynet. Med I fokus har du altid dit motiv skarpt, selv når du bevæger dig rundt i rummet.

Produktivitetsoptimeringer i Safari

Safari-opdateringer gør dig mere produktiv end nogensinde. Du kan nu holde din browsing adskilt ved hjælp af profiler, så du kan opdele din browsing mellem arbejde og privatliv. Hver profil har sin egen historik, cookies, fanegrupper og favoritter, og det er nemt at skifte mellem dem.

Med Privat browser kan du låse det vindue, du bruger, med Face ID eller Touch ID, og fjerner helt trackere, der bruges til at spore dig på tværs af sider. Søgeoplevelsen er også forbedret med hurtigere respons, mere relevante søgeforslag og læsevenlige forslag.

Sundhedsappen kommer til iPad

iPadOS 17 introducerer Sundhedsappen på iPad, der giver dig nye måder at se dine sundhedsdata i detaljer. Favoritter har fået et nyt design, der er optimeret til iPad-skærmen, og du kan få indsigt i dine sundhedsdata gennem Tendenser, Højdepunkter og detaljerede interaktive diagrammer. Du kan nu spore og administrere din medicin, bruge Min cyklus, logge dine følelser og daglige humør, og se dine sundhedsjournaler fra forskellige sundhedsinstanser – alt sammen fra ét centralt, sikkert og privat sted.

Udviklere inden for sundhed og fitness kan nu bruge HealthKit på iPad og skabe innovative oplevelser i deres apps ved at benytte de data, brugerne vælger at dele via Sundhedsappen. Dette sker med strenge protokoller for beskyttelse af personlige oplysninger og datasikkerhed.

 

Yderligere iPadOS 17 funktioner

Organisatorisk fleksibilitet

Få bedre kontrol over vinduernes placering og størrelse for at skabe et mere effektivt arbejdsområde. Nu kan indbyggede kameraer også understøttes på eksterne skærme.

Freeform-forbedringer

Nyd nye tegneværktøjer og Follow Along-funktionen, der viser vejen for andre, når du samarbejder på en tavle. Du kan nu også rotere, skrå og vælge form samt tilføje forbindelsesstreger og nye former til alle objekter.

Spotlight-effektivitet

Gør det hurtigere og nemmere at finde oplysninger og interagere med genveje til næste handling, takket være forbedrede visuelle resultater og videosøgning.

Forbedret tastaturoplevelse

Autokorrektur er blevet forbedret, hvilket betyder, at du kan skrive tekst hurtigere og nemmere end nogensinde før. Integreret tekstforudsigelse hjælper dig med at fuldføre sætninger hurtigt, og den nye talegenkendelsesmodel i diktering giver større nøjagtighed.

Aktivering af Siri

Aktiver Siri ved blot at sige “Siri”. Når funktionen er aktiveret, kan du give flere kommandoer i træk uden at skulle aktivere Siri igen.

Nem deling via AirPlay

Deling af indhold via AirPlay er blevet endnu nemmere, da den indbyggede intelligens nu lærer dine individuelle præferencer. AirPlay fungerer også på understøttede hoteltv, så du nemt kan se dit foretrukne indhold på tv’et, når du er ude at rejse. Denne mulighed er baseret på anonymitet og sikkerhed og vil være tilgængelig på udvalgte hoteller inden årets udgang, med start hos IHG Hotels & Resorts.

Forbedret påmindelsesfunktion

Påmindelser introducerer en intelligent indkøbsliste, der gør indkøbene nemmere ved automatisk at opdele varerne efter kategori. Der er også en ny kolonnevisning, der viser kategorierne vandret på skærmen.

Offline kort

Download kort og brug dem, selv når du er offline. Du kan vælge et område, søge og udforske omfattende oplysninger om stedet samt få ruter til alle niveauer af mobilitet, alt sammen uden at være forbundet til internettet.

Øget anonymitet og sikkerhed

Der er opdateringer vedrørende udvidet kommunikationssikkerhed og beskyttelse af børn. Der er også en advarsel om følsomt indhold for voksne, opdateringer af tilladelserne for Fotos og Kalender samt forbedret Nedlukningstilstand for bedre beskyttelse mod ondsindet spyware.

Tilgængelighedsværktøjer

Der er nye værktøjer, der gør iPad endnu mere tilgængelig. Assistive Access er en tilpasselig grænseflade, der hjælper brugere med nedsatte kognitive evner med at bruge iPad mere effektivt. Live Speech hjælper brugere, der ikke kan tale, med at skrive og få det læst op under telefonopkald, FaceTime-opkald og samtaler ansigt til ansigt.

Personal Voice giver brugere, der risikerer at miste evnen til at tale, mulighed for at skabe en personlig stemme, der lyder som dem selv og kan integreres i Live Speech. Endelig hjælper Point and Speak i Forstørrelsesglas blinde eller svagtseende brugere med at bruge elektrisk udstyr og andre fysiske genstande med små tekstmærkater.

Abonner på vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet kan du læse mere om trends, guides og tests - alt det, der hjælper dig med at finde det rette mobil værksted for dig.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.