Min iPhone bliver varm – Hvad kan jeg gøre?

2. juni 2023
Min iPhone bliver varm – Hvad kan jeg gøre?

Bliver din iPhone meget varm skyldes det oftest softwaren, Se her hvad du selv kan gøre for at løse problemet.

Har du nogensinde oplevet af din iPhone bliver varm? Nogle gange måske endda så varm, at den har været for varm til at det føles behageligt. En iPhone der bliver varm er helt normalt, men bliver den så varm at du knap kan røre den er der selvfølgelig noget galt.

Læs med her og se hvad det skyldes, og hvad du kan gøre for at løse problemet.

I langt de fleste tilfælde skyldes en varm iPhone omgivelserne. For eksempel fordi den ligger direkte i solen eller i en varm bil. I disse tilfælde giver forklaringen og løsningen sig selv: Flyt iPhonen til et koldere sted. Apple anbefaler at man ikke opbevarer sin iPhonen ved mere end 45 grader og at man ikke bruger den ved mere end 35 grader.

I meget sjældne tilfælde skyldes en overophedet iPhone, at der er noget galt med batteriet. Har du mistanke om at en overophedet iPhone skyldes batteriet, skal du kontakte Apple eller forhandleren, hvor du har købt din iPhone. Inden du gør det, så læs dog hele denne artikel, så du kan udelukke alle andre ting først.

Her kan batteriet bliver varmt

Der er nogle situationer hvor det er helt normalt at iPhonen bliver varm, og hvor der altså ikke er noget galt.

En iPhone kan blive varm i disse situationer uden at der er noget galt:

  • Første gang du indstiller iPhonen.
  • Når du gendanner fra en sikkerhedskopi.
  • Når apps indekserer eller analyserer data. For eksempel når Fotos mærker ansigter, steder eller nøgleord efter en softwareopdatering.
  • Når du bruger grafikkrævende apps eller funktioner.
  • Når du oplader iPhonen.

Når den pågældende aktivitet afsluttes vil iPhones temperatur blive normaliseret. Du behøver med andre ord ikke reagere på det. Lad iPhonen arbejde færdig og se om ikke temperaturen falder igen af sig selv.

Din iPhone beskytter sig selv, hvis den blive for varm

Hvis iPhonen ikke bare bliver varm men for varm, det vil sige overskrider den normale driftstemperatur, er den designet til at forsøge at regulere temperaturen for at beskytte elektronikken mod skader. Det sker ved at iPhonen skruer ned for de ting der bruger meget strøm.

Her er nogle af ting du kan opleve:

  • Opladningen bliver langsom eller stopper helt.
  • Skærmens lysstyrke dæmpes eller skærmen bliver sort.
  • Der skrues ned for den trådløse aktivitet, hvilket kan betyde at signalet bliver svagere eller helt forsvinder.
  • Blitzen på kameraet bliver slået fra.
  • Den generelle ydeevne bliver ringere for med grafikkrævende apps eller funktioner.

Oplever du en eller flere af disse ting kan det altså være tegn på at iPhonen er blevet for varm. Normalt behøver du ikke gøre andet end at vente på at temperaturen igen er inden for driftsområdet.

Her kan du selv reagere

Men en iPhone der bliver varm igen og igen uden grund, skal du bestemt reagere på. Det er et tegn på, at der er noget galt. Ligger iPhonen bare i standby eller er alt du har gang i at læse på en hjemmeside, skal iPhonen selvfølgelig ikke blive varm. Gør den det, er det noget galt og du skal sørge for at få det stoppet. Typisk vil det også være koblet til en hurtig dræning af batteriet. Varmen kommer nemlig af at processoren arbejder for fuld kraft, og energien til dette kommer fra batteriet.

Når iPhonen bliver varm skyldes det som sagt at processoren arbejder. Er der ikke en umiddelbar forklaring kan det kun skyldes at en eller anden proces er løbet løbsk. Her er fem ting du kan gøre for at løse problemet.

1. Luk alle apps

Start med at lukke alle apps. Dobbelttryk på hjem-knappen og lukke alle åbne apps ved at skubbe dem op. Vent nogle minutter og se om ikke det hjælper.

Sker det tit at din iPhone bliver varm, kan du prøve at se om du kan snævre problemet ind til enkelt app. Kan du identificere synderen, bør du kontakte udvikleren, så problemet kan blive rettet. Sker det kun en enkelt gang er der næppe tale om en bug, men bare en tilfældig hændelse.

2. Genstart iPhonen

En genstart af enheden er et klassisk løsningsforslag, der bemærkelsesværdigt ofte hjælper. Det retter ikke den underliggende fejl, men stopper typisk problemet her og nu. Måske kommer det så igen senere, hvilket tyder på en en underliggende fejl et eller andet sted. Det er ikke noget du skal gøre mere ved, da det nærmest er umuligt at finde problemets årsag.

3. Nulstil alle indstillinger

En anden ting du kan gøre er at nulstille alle iPhones indstillinger. Af og til kan det være en indstilling der står “forkert” der er problemet. Du kan nulstille dine indstillinger under Indstillinger > Generelt > Nulstil. Vælg “Nulstil alle indstillinger”. Herefter skal ting som Wifi-kodeord etc., oprettes på ny.

4. Gendan iPhonen

Virker intet af ovenstående, er den sidste mulighed at gendanne iPhonen. Det er en større omgang, men kan være nødvendigt – og er i hvert fald være at forsøge med, hvis alt andet ikke virker. Husk at tage sikkerhedskopi inden du går i gang. Jeg anbefaler at du bruger iTunes på en computer til at klare gendannelsen med, da det er hurtigst.

Igen: Husk sikkerhedskopi.

5. Sørg for at alt er opdateret

Ud over det overnævnte skal du selvfølgelig sørge for at alt på din iPhone er opdateret, både apps og styresystem. Er de det, er sandsynligheden for at fejlen opstår i første omgang mindre. Bemærk i øvrigt at iPhonen lige efter en iOS-opdatering godt kan blive lidt varm, hvis der foregår nogle processor i baggrunden i forbindelse med opdateringen.

Sidste udvej

Hvis din iPhone stadig bliver varm selvom du har gjort ovenstående kan du ikke selv gøre mere. I så fald vil det tyde mere på et hardwareproblem, og i det tillfælde kan du få et mobil værksted til at kigge på din enhed.

Brug mobilecare.dk til at sammenligne priser på din iPhone reparation så du ikke skal af med mere end nødvendigt 🙂

Også værd at læse

Watch Guide

Apple WatchOS 10 – en stor opdatering på vej

Blandt nyhederne i Apple WatchOS 10 er redesignede apps, en ny Smart stak, flere urskiver, nye cykel- og vandrefunktioner samt værktøjer, der fremmer mental sundhed og meget mere.

11. juli 2023
iPad Guide

iPadOS 17 har en masse nye funktioner

iPadOS 17 byder på spændende nye funktioner. Låseskærmen og widgets får nyt design, og PDF’er og Noter får intelligente funktioner. Beskeder, FaceTime og Safari får også forbedringer. Den nye Sundhed-app giver detaljeret indsigt i sundhedsdata. Alt i alt er der masser af nye og nyttige funktioner at udforske.

19. juni 2023
iPhone Guide

iOS17 Se de fedeste funktioner og hent betaen

iOS 17 bringer en række spændende opdateringer og nye funktioner til Apple-brugere. Denne version fokuserer især på at forbedre privatlivet, forstærke sikkerheden og tilføje praktiske funktioner til forskellige apps og enheder.

19. juni 2023
Vision Pro

Se Apple Vision Pro i aktion

Apple Vision Pro er den største Apple-lancering i årevis, og den første nye produktkategori siden 2015, hvor Apple Watch blev lanceret. Udviklingen har stået på i mere end et 10 år.

14. juni 2023
MacBook Guide

MacOS Sonoma – Alt du skal vide

MacOS Sonoma hedder den nye opdatering Apple har præsenteret. Opdateringen  introducerer helt nye muligheder for at løfte niveauet af produktivitet og kreativitet.

7. juni 2023
iPhone Guide

Overblik: Kun disse iPhones kan opdateres til iOS 17

Det ligger nu klart, at iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X ikke kan opdateres til iOS 17, men forbliver på iOS 16.5. Årsagen skal findes i, at chipset- og processorplatformen A11 Bionic ikke understøtter en række af de nye funktioner.

6. juni 2023

Abonner på vores nyhedsbrev

Få eksklusive tilbud til vores webshop og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om trends, guides og tests - alt det, der hjælper dig med at finde det rette den rette reparatør for dig eller det rigtige produkt fra vores webshop.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Læs mere i vores Privatlivspolitik.