Sæt skærmtid på din iPhone og iPad

15. marts 2023
Sæt skærmtid på din iPhone og iPad

Skrevet afChristoffer

Sæt skærmtid på din iPhone og iPad og få adgang til rapporter, der i realtid viser, hvor meget tid du bruger på din enhed. Du har også mulighed for at  angive begrænsninger for det, du vil administrere.

Sådan slår du skærmtid til

  1. Gå til Indstillinger > Skærmtid.
  2. Tryk på Slå Skærmtid til.
  3. Tryk på Fortsæt.
  4. Vælg Dette er min [enhed] eller Dette er mit barns [enhed].

Når du har slået Skærmtid til, kan du se en rapport over, hvordan du eller barnet bruger enheden, apps og websteder. Hvis det er dit barns enhed, kan du indstille Skærmtid og andre indstillinger på barnets enhed, eller du kan bruge Familiedeling til at indstille barnets enhed fra din egen enhed. Når du har indstillet dit barns enhed, kan du også bruge Familiedeling til at se rapporter og tilpasse indstillingerne fra din egen enhed.

Med Skærmtid kan du også oprette en specifik kode til at låse indstillingerne, så det kun er dig, der kan forlænge tiden eller foretage ændringer. Sørg for at vælge en anden kode end den, du bruger til at låse enheden op med.

Hvis du vil ændre eller slå adgangskoden fra på dit barns enhed, skal du gå til Indstillinger > Skærmtid og trykke på dit barns navn. Tryk derefter på Skift kode til Skærmtid eller Slå kode til Skærmtid fra, og godkend med Face ID, Touch ID eller din adgangskode til din enhed.

Administrer indstillinger for Skærmtid

Gå til Indstillinger > Skærmtid. Tryk derefter på Se al aktivitet, vælg en kategori på listen nedenfor, og indstil grænser. Du kan administrere indstillingerne med Skærmtid:

Skærmfri tid

Når du planlægger skærmfri tid i Indstillinger, er det kun telefonopkald og de apps, du vælger at tillade, der er tilgængelige. Skærmfri tid gælder for alle de enheder, hvor Skærmtid er slået til, og du får en påmindelse fem minutter før start. Hvis du har indstillet en kode til Skærmtid, omfatter Skærmfri tid yderligere en indstilling: Bloker ved skærmfri tid. Når du vælger denne indstilling, og du klikker på Bed om mere tid, når den skærmfri tid starter, kan du bruge koden til at godkende brug af appen i 15 minutter, en time eller hele dagen. Børnekonti kan klikke på Et minut mere én gang eller klikke på Bed om mere tid for at sende en anmodning til forældrekontoen til godkendelse.

Apptidsgrænser

Du kan indstille daglige grænser for appkategorier ved hjælp af Apptidsgrænser. Du kan f.eks. vælge at kunne se produktivitetsapps, mens du er på arbejde, men ikke sociale netværk eller spil. Apptidsgrænser opdateres hver dag ved midnat, og du kan slette dem når som helst.

Kommunikationsgrænser

Kontroller, hvem dine børn kan kommunikere med – i løbet af dagen og under skærmfri tid. Disse grænser gælder for kontakter i Telefon, FaceTime, Beskeder og iCloud. Det er også her, du kan beslutte og administrere, hvilke kontakter der er tilgængelige på et Apple Watch, der er pardannet via Indstil familie. Kommunikation med kendte nødopkaldsnumre, der er identificeret af din iPhone- eller Apple Watch-mobiloperatør, er altid tilladt. Du skal have iCloud-kontakter aktiveret for at bruge denne funktion.

Tillad altid

Du kan vælge at kunne få adgang til visse apps, selvom der er valgt skærmfri tid, eller du har indstillet apptidsgrænsen Alle apps og kategorier. Telefon, Beskeder, FaceTime og Kort er som standard altid tilladt, men hvis du ønsker det, kan du fjerne dem.

Indhold og anonymitet

Du bestemmer, hvilken type indhold der vises på din enhed. Bloker upassende indhold, køb og downloads, og indstil dine anonymitetsindstillinger med Indhold og anonymitet.

 

Find andre gode guides

Vil du læse andre guides om hvordan du får mest ud af din iPad så tjek vores iPad guide side her.

Abonner på vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet kan du læse mere om trends, guides og tests - alt det, der hjælper dig med at finde det rette mobil værksted for dig.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.