Sæt skærmtid på din iPhone og iPad

15. marts 2023
Sæt skærmtid på din iPhone og iPad

Sæt skærmtid på din iPhone og iPad og få adgang til rapporter, der i realtid viser, hvor meget tid du bruger på din enhed. Du har også mulighed for at  angive begrænsninger for det, du vil administrere.

Sådan slår du skærmtid til

  1. Gå til Indstillinger > Skærmtid.
  2. Tryk på Slå Skærmtid til.
  3. Tryk på Fortsæt.
  4. Vælg Dette er min [enhed] eller Dette er mit barns [enhed].

Når du har slået Skærmtid til, kan du se en rapport over, hvordan du eller barnet bruger enheden, apps og websteder. Hvis det er dit barns enhed, kan du indstille Skærmtid og andre indstillinger på barnets enhed, eller du kan bruge Familiedeling til at indstille barnets enhed fra din egen enhed. Når du har indstillet dit barns enhed, kan du også bruge Familiedeling til at se rapporter og tilpasse indstillingerne fra din egen enhed.

Med Skærmtid kan du også oprette en specifik kode til at låse indstillingerne, så det kun er dig, der kan forlænge tiden eller foretage ændringer. Sørg for at vælge en anden kode end den, du bruger til at låse enheden op med.

Hvis du vil ændre eller slå adgangskoden fra på dit barns enhed, skal du gå til Indstillinger > Skærmtid og trykke på dit barns navn. Tryk derefter på Skift kode til Skærmtid eller Slå kode til Skærmtid fra, og godkend med Face ID, Touch ID eller din adgangskode til din enhed.

Administrer indstillinger for Skærmtid

Gå til Indstillinger > Skærmtid. Tryk derefter på Se al aktivitet, vælg en kategori på listen nedenfor, og indstil grænser. Du kan administrere indstillingerne med Skærmtid:

Skærmfri tid

Når du planlægger skærmfri tid i Indstillinger, er det kun telefonopkald og de apps, du vælger at tillade, der er tilgængelige. Skærmfri tid gælder for alle de enheder, hvor Skærmtid er slået til, og du får en påmindelse fem minutter før start. Hvis du har indstillet en kode til Skærmtid, omfatter Skærmfri tid yderligere en indstilling: Bloker ved skærmfri tid. Når du vælger denne indstilling, og du klikker på Bed om mere tid, når den skærmfri tid starter, kan du bruge koden til at godkende brug af appen i 15 minutter, en time eller hele dagen. Børnekonti kan klikke på Et minut mere én gang eller klikke på Bed om mere tid for at sende en anmodning til forældrekontoen til godkendelse.

Apptidsgrænser

Du kan indstille daglige grænser for appkategorier ved hjælp af Apptidsgrænser. Du kan f.eks. vælge at kunne se produktivitetsapps, mens du er på arbejde, men ikke sociale netværk eller spil. Apptidsgrænser opdateres hver dag ved midnat, og du kan slette dem når som helst.

Kommunikationsgrænser

Kontroller, hvem dine børn kan kommunikere med – i løbet af dagen og under skærmfri tid. Disse grænser gælder for kontakter i Telefon, FaceTime, Beskeder og iCloud. Det er også her, du kan beslutte og administrere, hvilke kontakter der er tilgængelige på et Apple Watch, der er pardannet via Indstil familie. Kommunikation med kendte nødopkaldsnumre, der er identificeret af din iPhone- eller Apple Watch-mobiloperatør, er altid tilladt. Du skal have iCloud-kontakter aktiveret for at bruge denne funktion.

Tillad altid

Du kan vælge at kunne få adgang til visse apps, selvom der er valgt skærmfri tid, eller du har indstillet apptidsgrænsen Alle apps og kategorier. Telefon, Beskeder, FaceTime og Kort er som standard altid tilladt, men hvis du ønsker det, kan du fjerne dem.

Indhold og anonymitet

Du bestemmer, hvilken type indhold der vises på din enhed. Bloker upassende indhold, køb og downloads, og indstil dine anonymitetsindstillinger med Indhold og anonymitet.

 

Find andre gode guides

Vil du læse andre guides om hvordan du får mest ud af din iPad så tjek vores iPad guide side her.

Også værd at læse

Watch Guide

Apple WatchOS 10 – en stor opdatering på vej

Blandt nyhederne i Apple WatchOS 10 er redesignede apps, en ny Smart stak, flere urskiver, nye cykel- og vandrefunktioner samt værktøjer, der fremmer mental sundhed og meget mere.

11. juli 2023
iPad Guide

iPadOS 17 har en masse nye funktioner

iPadOS 17 byder på spændende nye funktioner. Låseskærmen og widgets får nyt design, og PDF’er og Noter får intelligente funktioner. Beskeder, FaceTime og Safari får også forbedringer. Den nye Sundhed-app giver detaljeret indsigt i sundhedsdata. Alt i alt er der masser af nye og nyttige funktioner at udforske.

19. juni 2023
iPhone Guide

iOS17 Se de fedeste funktioner og hent betaen

iOS 17 bringer en række spændende opdateringer og nye funktioner til Apple-brugere. Denne version fokuserer især på at forbedre privatlivet, forstærke sikkerheden og tilføje praktiske funktioner til forskellige apps og enheder.

19. juni 2023
Vision Pro

Se Apple Vision Pro i aktion

Apple Vision Pro er den største Apple-lancering i årevis, og den første nye produktkategori siden 2015, hvor Apple Watch blev lanceret. Udviklingen har stået på i mere end et 10 år.

14. juni 2023
MacBook Guide

MacOS Sonoma – Alt du skal vide

MacOS Sonoma hedder den nye opdatering Apple har præsenteret. Opdateringen  introducerer helt nye muligheder for at løfte niveauet af produktivitet og kreativitet.

7. juni 2023
iPhone Guide

Overblik: Kun disse iPhones kan opdateres til iOS 17

Det ligger nu klart, at iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X ikke kan opdateres til iOS 17, men forbliver på iOS 16.5. Årsagen skal findes i, at chipset- og processorplatformen A11 Bionic ikke understøtter en række af de nye funktioner.

6. juni 2023

Abonner på vores nyhedsbrev

Få eksklusive tilbud til vores webshop og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om trends, guides og tests - alt det, der hjælper dig med at finde det rette den rette reparatør for dig eller det rigtige produkt fra vores webshop.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Læs mere i vores Privatlivspolitik.